Kattenrassen

die niet  tot weinig verharen

14 

Sphynx

Een genetische mutatie heeft de Sphynx van nature haarloos gemaakt, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die hun kattenallergie willen verminderen. Sommige Sphynxen kunnen perzikachtige haren hebben. Zij zullen moeten worden verzorgd zoals alle haarloze katten. Katten scheiden olie af, net als mensen. Door zachtjes over hun lichaam te wrijven, vermindert de olie. Deze katjes zijn heerlijke knuffelige maatjes.

Burmees

Burmezen zijn klein en hebben een fijne, korte vacht. Ze hebben van nature minder haar dan andere rassen. Volgens de Cat Fanciers Association zijn ze aanhankelijk en willen ze zo veel mogelijk bij hun baasje zijn. Sommige Burmezen kunnen zelfs apporteren met speelgoed!

Cornish Rex

De Cornish Rex heeft wel haar, maar zijn vacht verhaart minder dan die van andere rassen. Hun vacht is gekruld en erg kort, en ligt dicht tegen hun lichaam aan. Cornish Rex zijn een speels ras dat een goede keuze kan zijn voor iedereen die op zoek is naar een maatje voor zijn huisdieren of zichzelf.

Devon Rex

Een ander krulharig ras is de Devon Rex, die een korte vacht heeft. Deze katten vormen een hechte band met hun baasjes en houden van aandacht. Door al die liefde kan er meer haar, speeksel en allergenen op kleding komen. Neem contact op met je huisarts als je een gevoelige huid hebt.

Heilige Birmaan

Misschien beeldt je je dit prachtige ras in met zijn pluizige vacht die elk plekje van je huis bedekt. Maar Hope Gonano, jurylid van de Cat Fanciers Association, zegt dat het ras weinig verhaart dankzij het niet klittende haar, waardoor slechts minimale verzorging nodig is. Heilige Birmanen zijn van nature zachtaardig, intelligent en liefdevol. Birmanen zijn gemakkelijk te trainen en zullen zich aanpassen aan het leven met andere huisdieren en kinderen.

Exotic Shorthair

De Exotic Shorthair wordt vaak beschreven als een Perzisch type kortharige kat. Hun dikke, dichte vacht verhaart echter zeer weinig. Ze moeten wel gekamd worden om dood haar te verwijderen. Exotic Shorthairs, een kalm en ontspannen ras, passen zich gemakkelijk aan in een appartement of op het platteland.

Bengaal

De kenmerkende vacht van de Bengaal is een symbool van zijn wilde aard. Zijn luipaardachtige marmering en levendige vlekken zullen je doen denken aan de wilde verwanten van de kat. Dezelfde vacht verhaart zeer weinig en is zacht om aan te raken. Bengalen zijn lief, nieuwsgierig en atletisch. Deze katten zijn uitstekende maatjes voor huisdiereigenaren die betrokken en intelligent willen zijn.

Bombay

Deze kat lijkt op een miniatuur panter door zijn gladde, zwarte vacht. Hun strakke, korte vacht verhaart minder dan andere kattenrassen, en vereist weinig onderhoud. Hun glanzende vacht moet in goede conditie worden gehouden door hem af en toe te borstelen. De Bombay is een intelligente, nieuwsgierige en extraverte kameraad. De Bombay is een vriendelijke, gemoedelijke kat die het goed doet in drukke gezinnen waar ze een gezin hebben dat hen vermaakt.

Peterbald

Peterbalds kunnen volledig haarloos zijn of verschillende vachten hebben. Ze kunnen een korte, dichte, fluweelachtige of zelfs perzikachtige vacht hebben. Alle soorten Peterbalds zijn weinig harig. De grote, vleermuisachtige oren van deze schattige kat maken het een nieuwsgierige kat. Peterbalds zijn slim, luidruchtig en knuffelig. Dit vriendelijke ras is ideaal voor mensen die een kat willen die altijd bij hen in de buurt is.

Singapura

De Singapura is het kleinste kattenras en ook het ras dat het minst verhaart. De Singapura kat heeft veel persoonlijkheid en charme in zijn kleine verpakking. Singapura’s komen voor in één kleur, een korte, zachtbruine vacht die slechts licht tot matig verhaart en zeer weinig verzorging nodig heeft. Deze intelligente, nieuwsgierige kat speelt graag met zijn baasje en krult zich graag op.

Korat

De zilvergestipte blauwe vacht van de Korat bestaat uit één vacht die dicht tegen het lichaam aanligt. De Korat verhaart minder dan andere katten door zijn korte, dichte vacht. Deze schattige viervoeter houdt ervan om te knuffelen en dicht bij je te blijven. Korats zijn intelligent en speels, maar ze houden er ook van om te chillen.

Blauwe Rus

Blauwe Rus is een ander ras dat weinig verhaart. Ze verharen in een periode van twee tot drie weken, ongeveer één tot twee keer per jaar. Hun zachte, dichte dubbele vacht is opvallend zilverblauw. De Blauwe Rus is een middelgroot ras met een gespierde, elegante bouw en is gemakkelijk te trainen.

Siamees

Siamese katten hebben weinig onderhoud nodig. Ze kunnen worden geborsteld met een fijntandige borstel. Ze verharen heel weinig als het dode haar eenmaal is verwijderd. De Siamees heeft grote oren en kenmerkende blauwe ogen.

Oosters Korthaar

Oosters Kortharen zijn, omdat ze verwant zijn aan de Siamees, ook gemakkelijk te verzorgen. Oosters Kortharen zijn lang en dun zoals Siamezen. Ze kunnen ook komen in meer dan 300 kleuren opties en patronen, waaronder bi-color, tabby, en wit. Deze katjes zijn lief en gezellig. Ze staan graag in het middelpunt van de belangstelling, maar kunnen gevoelig worden als ze alleen gelaten of genegeerd worden.

Bekijk het hele artikel voor meer informatie!