Korte pootjes, kleine gezichtjes en piepkleine lichaampjes zijn slechts enkele van de schattige kenmerken van deze kleine katten.

Kittens zijn het schattigst en terwijl ze allemaal opgroeien (veel te snel!), blijven sommige kattenrassen zelfs als volwassenen heel klein. Kleine kattenrassen zijn schattig en hebben net zo veel persoonlijkheid als hun grotere tegenhangers. Plus, ze zijn perfect voor elk huis dat weinig ruimte heeft. Bekijk deze 9 kleine kattenrassen die je voor altijd kan blijven knuffelen.

1. Singapura: Kleinste kattenras ter wereld

De Singapura, het kleinste kattenras ter wereld. Dit kleine kattenras is, maar half zo groot als de gemiddelde kat (weegt maar 2 kilo!). Maar hij heeft een grote uitstraling. Dit kleine kattenras is actief en aanhankelijk en wil de hele tijd weten wat iedereen aan het doen is. Het vriendelijke ras is ideaal voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren. Want het laatste wat de Singapura wil is alleen gelaten worden.

Singapura kat

2. Amerikaanse korthaar: Kattenras met hele kleine oren

De Amerikaanse korthaar is een nieuwer ras dat, volgens The International Cat Association (TICA), zijn start kende in 1981 toen een zwerfkat met grappige oren werd gevonden en kittens ter wereld bracht met dezelfde vreemde oren. Door een onschadelijke genetische mutatie draaien de oren van dit ras van nature naar achteren. Waardoor de harige onderflap bloot komt te liggen en hun oren klein lijken.

De Amerikaanse korthaar kwebbelt meestal zachtjes in plaats van te miauwen om je aandacht te trekken en is lief en speels. Met een kittenachtige nieuwsgierigheid tot op hoge leeftijd. De Amerikaanse korthaar is zeker charmant, maar heeft ook een slim denkvermogen. Ze staan erom bekend dat ze deurknoppen kunnen omdraaien en kasten kunnen openen!

Bekijk ook  5 Soorten Cyperse Katten met Opvallende Patronen!
Amerikaanse korthaar met kleine oren

3. Heilige Birmaan: Beste kleine kattenras voor kinderen

Op zoek naar een kat die uw kinderen kan vermaken? Voor een katachtige is de Heilige Birmaan een extraverte en geduldige kat. Die erom bekend staat dat hij de kinderen door het hele huis volgt en dol is op affectie. Birmaanse katten zijn kleiner dan gemiddeld met een compact lichaam maar een groot brein. Ze gebruiken hun slimheid graag om nieuwe trucjes te leren.

Heilige Birmaanse kat

4. Devon Rex: Het Kattenras met een klein gezicht

Met zijn sierlijke gezicht, kleine lichaam en grote oren. Heeft de Devon Rex een ondeugende persoonlijkheid die bij zijn uiterlijk past. Deze sociale Devon Rex katten kunnen niet goed tegen te lang alleen zijn, volgens de Cat Fanciers’ Association (CFA). Wanneer dit ras niet aan je zijde gekleefd zit als lijm. Is hij een speeltje voor je aan het apporteren of op zoek naar andere manieren om plezier te maken. Maar maak je geen zorgen. Dit katje is ook helemaal van het knuffelen en zal je graag opwarmen op een koude dag. De Devon Rex straalt meer lichaamswarmte uit vanwege zijn korte, golvende vacht. De unieke vacht van dit ras is superzacht, verhaart niet veel en hoeft niet geborsteld te worden. Ideaal voor diegenen die liever niet elke dag een pluizenroller gebruiken.

Devon Rex met blauwe ogen

5. Munchkin: Het kortste kattenras

De Munchkin is een kattenras met kleine poten en een volslank lichaam. Dit kattenras vergelijkbaar met een corgi of teckel in de hondenwereld. Wat hij mist in springvermogen, maakt de Munchkin goed op de grond. Het kattenras rent op hoge snelheid achter alles waar ze nieuwsgierig naar zijn (en dat is alles!). Munchkin kittens kunnen niet hoog springen, wat perfect is als katten op aanrechten je gek maken. In plaats daarvan springen ze van het ene oppervlak naar het andere. En gaan ze op hun achterpoten staan om een beter zicht te krijgen, vooral op glimmende voorwerpen. 

Bekijk ook  Waarom likt mijn kat mij?
Munchkin kitten de tong uitsteekt

6. Siamese kat: Kleine katten met een lichtgewicht

Hoewel ze gemiddeld van grootte zijn, zijn Siamese katten verrassend licht. Het supermodel van de kattenwereld, het ras is groot, mager, en heeft een hoge intelligentie. Het zijn geen bankhangers en ze houden van veel beweging. Van apporteren tot wandelen Siamese katten staan erom bekend erg luidruchtig te zijn. Ze geven graag hun mening over alles en zijn het beste voor mensen die graag “babbelen” met hun katten.

Siamees kitten met blauwe ogen

7. Turkse Angora: Kleine katten met super opvallende ogen

De Turkse Angora wordt beschouwd als een zeldzaam en oud ras. Het kattenras wordt door zijn geboorteland als een nationale schat wordt gezien. Er wordt gedacht dat dit het ras is waar alle andere langharige katten van afstammen. Daarom is dit poesje inderdaad bijzonder. Bijvoorbeeld, de Turkse Angora is dol op spelen in het water, onder de douche of in het zwembad! Deze kleine katten zijn ook super sociaal. Zelfs met vreemden, maar zelfstandig genoeg om prima een tijdje alleen thuis te kunnen zijn. Turkse Angora katten krijgen ook veel aandacht vanwege hun zijdeachtige lokken en prachtige oogkleuren. Typisch, Turkse Angora’s zijn wit met blauwe, amber, of groengekleurde ogen, of een andere verkeerde combinatie.

Turkse Angora die naar boven staart

8. LaPerm: Kleine pluizige katten

Een pluizige, gekrulde vacht maakt dat LaPerm katten eruit zien alsof ze naar de salon zijn geweest. Hoewel je zou denken dat hun haar zeer onderhoudsvriendelijk is, is dat niet zo. Hun vacht verhaart niet veel en ze worden zelden mat. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende voor deze dwergkatten. Zodat u meer tijd heeft om met dit uiterst liefdevolle ras te knuffelen. Bereid je voor op veel purrs en poesjes kusjes!

LaPerm kat

9. Somali kat: Kleine katten met veel energie

Noem ze maar TNT, want Somali katten zitten vol explosieve energie. Deze kleine katten zijn altijd op jacht naar plezier. En willen dat jij of iemand (wie dan ook!), daar ook deel van uitmaakt. Je kunt Somali katten met heldere ogen en borstelige staart tevreden houden door ze trucjes te leren. Veel speeltijd te geven, kattenbomen te plaatsen en vensterbanken te hebben zodat ze de buitenwereld kunnen verkennen. VCA Hospitals zegt voor de grap dat Somalische katten het ‘kapper’ gen dragen. Omdat deze katten graag met haar (en snorren en baarden!) spelen. Ze vinden het ook fijn om andere harige maatjes te hebben om mee te spelen.

Somali kat