Voor mensen zonder huisdieren is de opmerking vaak al snel gemaakt -wanneer iemand die huisdieren heeft én krap bij kas zit hierover klaagt-; dan doe je je hond/kat/paard toch weg? Iemand die huisdieren heeft en er dol op is weet ook dat dit natuurlijk geen optie is. Mensen eten vaak liever zelf niet of nauwelijks, dan dat ze moeten bezuinigen op hun huisdier. Toch zijn er wel manieren om de kosten omtrent je huisdier enigszins te beperken zonder dat er iemand last van heeft. Hier een aantal tips om de kosten van je huisdier en de verzorging ervan te beperken. 

Verzeker het 

Misschien een onverwachte tip, maar wel één die heel goed is om te kennen. Het voelt misschien tegenstrijdig maar het is er één in de categorie; voorkom problemen in de toekomst. Hiermee bedoelen we in dit geval het afsluiten van een dierenverzekering. Wanneer je dit doet, weet je zeker dat je dier de zorg krijgt die het nodig heeft. Ook wanneer jouw portemonnee dat even niet toelaat. We weten allemaal dat een dierenarts rekening al heel snel, heel hoog oploopt. Dit kan voor gekke keuzes zorgen wanneer je echt krap bij kas zit. Een dierenverzekering kan deze stress wegnemen. Vaak zijn de bedragen die je per maand betaalt helemaal niet hoog, de zekerheid die je ervoor terugkrijgt wel. Ook voor katten geldt dit. Wanneer je online kattenverzekering gaat vergelijken zul je zien dat je al voor een paar euro per maand een behoorlijke dosis zekerheid kunt kopen.  

De voeding 

Beste hypoallergeen kattenvoer

Natuurlijk wil je het liefste voorkomen dat je kat of hond ziek wordt. Hier kun je natuurlijk nooit helemaal voor zorgen, maar je kan er wel voor zorgen dat erger voorkomen wordt. Hoe je dit doet? Onder andere door goede en gezonde voeding. Dat goede dierenvoeding duur is? Daar vertellen we ongetwijfeld ook niks nieuws mee. Het is dan ook niet nodig dit altijd van een duur merk te kopen in de supermarkt. Je kan ook zelf dierenvoeding maken. Dit doe je eenvoudig door online naar recepten te zoeken. Vaak kun je hier restvlees voor gebruiken wat je tegen een gering tarief bij de slager kunt kopen. Maak eens in de zoveel tijd een voorraad voeding voor je dier en vries het in. Veel goedkoper en in veel gevallen ook nog eens een stuk gezonder!  

Bekijk ook  De top 10 beste muilkorf hond van 2024

Kortom, bezuinig nooit op het plezier en de gezelligheid die jij krijgt van je lieve huisdier. Dat je helemaal niet kunt bezuinigen op deze kostenpost is dan ook weer niet waar. Met bovenstaande opties ben jij al heel goed aan het doen en zul je zien dat je veel ellende later kunt voorkomen.