Eet je hond zijn eten veel snel op en neemt hij niet de tijd om iedere hap goed te kauwen? Maak je je zorgen dat je hond zich verveelt? Of misschien ben je gewoon op zoek naar manieren om je hond te vermaken als je langere tijd niet bij hem bent.

Een snuffelmat kan dit soort problemen oplossen. Een snuffelmat voor honden bootst gras, bloemen of andere buitenshuis gebieden na en zorgt ervoor dat je hond actief zijn hersenen moet gebruiken om voedsel te vinden zonder naar buiten te gaan. Je hond zal ook extra calorieën verbranden tijdens het gebruik van de mat. Je hond kan in 15 minuten snuffelen aan de snuffelmat evenveel calorieën verbranden als een wandeling van een uur.

Snuffelmatten voor honden zijn echt een trend geworden. Het kan dan ook moeilijk zijn om de juiste snuffelmat te vinden voor jouw hond met zoveel opties. Wij hebben de allerbeste snuffelmatten voor honden verzameld en voor jouw beoordeeld!

Niet de juiste snuffelmat kunnen vinden? Geen probleem! We hebben hieronder onze top 3 snuffelmatten uitgebreid toegelicht, daarnaast is er een erg uitgebreid assortiment voor snuffelmat hond.

Onze selectie van beste snuffelmatten voor jouw hond!

Wij hebben een top 3 gemaakt van de beste snuffelmatten namens ons en recensies van andere mensen, zodat jij de juiste snuffelmat koopt!

Pawzle Grijze Snuffelmat Hond – Inclusief Anti Schrok Speelgoed

De Pawzle grijze snuffelmat hond is een geweldige manier om je hond aan te moedigen om langzamer te eten. De mat heeft twee zuignappen en een antislip onderkant, zodat hij niet verschuift terwijl je hond eet. De hoge zijkanten van de mat, wat een diepte van 3 cm creeërd, houden het voedsel binnen. De mat zelf is 53 bij 43 cm, ideaal voor grote honden.

Zonnebloem snuffelmat hond en kat – 38 centimeter

De zonnebloem snuffelmat hond is een leuke manier om je hond bezig te houden, terwijl hij ook nog is je hond helpt om zijn reukvermogen te verbeteren. De mat is gemaakt van machinewasbare stof en heeft een anti-slip onderkant, zodat hij gemakkelijk schoon te houden en veilig is voor je huisdier. Het levendige zonnebloem-ontwerp zal zowel jou als je hond zeker bevallen.

Deze mooie zonnebloem snuffelmat heeft 4,7 van de 5 sterren op bol.com. Als je een manier zoekt om je hond bezig en bezig te houden, terwijl je hem ook helpt zijn reukzin te verbeteren, dan is de zonnebloem snuffelmat de perfecte oplossing. Bestel de jouwe vandaag nog!

Pluspunten

  • Mooi ontwerp
  • Voer makkelijk te verstoppen
  • Geen plastic

Minpunten

  • Niet geschikt voor puppy’s

Premium Snuffelmat Hond – Groente uitstraling

Als je een leuke en uitdagende manier zoekt om je hond te vermaken, probeer dan deze premium honden snuffelmat met groente uiterlijk. Deze mat is zo ontworpen dat het op groente lijkt en is perfect voor honden die graag rondsnuffelen. De mat heeft een anti-slip onderkant zodat je hond veilig kan snuffelen zonder uit dat de snuffelmat wegglijd. De bovenkant is gemaakt van een zachte fleece stof, zodat hij zacht is voor de neus van je hond. Er zijn veel verschillende flapjes en gaatjes op de mat, zodat je hond veel kan ontdekken en plezier maken. 

Het mooiste is dat deze mat washmachine te wassen is, zodat hij altijd schoon blijft. Geef je hond uren speelplezier met de Premium Snuffelmat Hond Met Groente Uitstraling, met 4,5 sterren op bol.com is dit één van onze favorieten.

Pluspunten

  • Veel plekken om te verstoppen
  • Vrolijk ontwerp
  • Antislip onderkant

Minpunten

  • Prijs aan hoge kant

Hoe je een honden snuffelmat gebruikt

De honden snuffemat is een zeer goede activiteit die het belangrijkste zintuig van je hond stimuleert: de neus. Je hond zal het belonend vinden om de snoepjes op te snuffelen en voelt zich beloond voor zijn inspanningen. Het is bijna net als blaffen, maar dan zonder het lawaai. Wij leggen je uit hoe je een snuffelmat kunt gebruiken.

Introduceer de mat voor de eerste keer

Leg 3-5 smakelijke snoepjes bovenop de fleece wanneer je hem voor het eerst introduceert aan je hond. Terwijl je hond leert om de snoepjes te vinden, kun jij erbij blijven. Als je hond aan de mat begint te trekken of deze optilt, kan je je hond vragen om te gaan zitten en leren om hier niet aan te trekken.

Moedig je hond aan om aan de mat te blijven snuffelen door hem te wijzen op de snoepjes. Je hond zal genieten van het snuffelen naar snoepjes en niet van de mat oppakken of ering graven.

Als je hond op de mat begint te kauwen in plaats van eraan te snuffelen, moet je de mat onmiddellijk weghalen. Dit is een manier om ervoor te zorgen dat ze bijven snuffelen aan de mat en dat ze er niet op kauwen.

Herhaal dit proces twee keer per dag met de snuffelmat

Zodra de hond alle snoepjes heeft gevonden, haal je de snuffelmat weg. Herhaal deze oefening de eerste paar dagen twee keer per dag. Dit zal het gemakkelijker maken om de activiteit van het snuffelen te associëren met de beloning die komt door het vinden van de snoepjes. Zorg ervoor dat je toezicht houdt en de mat weghaalt na elk gebruik.

Bekijk ook  De top 10 beste Prins hondenvoer van 2024

Houd de traktaties verborgen in de snuffelmat

Je kunt de activiteit nog aangenamer maken door de traktaties verder in de mat te verstoppen. Dan kan je de lekkere traktaties mengen met gewone brokjes, en dan overgaan op het verstoppen van alleen brokjes met af en toe lekkere snoepjes.

De snuffelmat moet verspreid gevuld zijn

De meeste honden zullen na ongeveer drie tot vier sessies in staat zijn om rustig de hele mat te besnuffelen.

Nog onduidelijkheid over hoe je een snuffelmat voor honden gebruikt en ervoor zorgt dat je hond deze juist gebruikt? Bekijk dan deze uitgebreide video!

Gebruik een snuffelmat als afleiding

Een snuffelmat is ideaal om je hond af te leiden als je bijvoorbeeld naar de trimsalon gaat. Het kan ook worden gebruikt om je hond te helpen om rustig te zitten naast de eettafel.

De perfecte manier om honden die snel eten af te remmen

Honden houden niet van saaie maaltijden, ze worden vaak maar twee keer per dag gevoed. Ze krijgen een bak met eten en ze kunnen alles in één keer opeten. Dit alles kan worden veranderd door een honden snuffelmat. Nadat je hond in staat is om naar alle snoepjes toe te snuffelen, kun je meer brokjes of droogvoer in hun snuffelmat doen en het gebruiken tijdens de maaltijd. Laat de mat niet achter bij je hond.

Snuffelen is een energievreter

Wist je dat 15 minuten snuffelen evenveel kan verbranden als een vol uur wandelen? Snuffelen is een geweldige activiteit voor honden en puppy’s die actief zijn en nog veel energie hebben na een wandeling. Een snuffelmat kan ook nog is kalmerend werken voor je hond.

Snuffelmatten die in de wasmachine kunnen

Sommige snuffelmatten kunnen in de washmachine en deze kunnen gewassen worden op 30 graden. Om evenwicht te brengen in de was, raden wij je aan een paar kleine handdoeken toe te voegen in de wasmachine en de wasmachine zachtjes te laten draaien om overtollig water te verwijderen. Het is het beste om de snuffelmat in de open lucht te laten drogen.

Gebruik een snuffelmat altijd onder toezicht

Wij raden je aan om je huisdier ten allen tijden onder toezicht te houden. Als de snuffelmat beschadigd raakt, moet je hem onmiddellijk verwijderen. Het is het beste om de mat meteen weg te gooien wanneer er stukken los komen.

Veelgestelde vragen over snuffelmatten

Wat voor eten kan je gebruiken in een snuffelmat?

Je kan het beste brokken of kleine snoepjes gebruiken in de snuffelmat. Hoe beter het eten ruikt, hoe beter.

Hoe werkt een snuffelmat?

Een snuffelmat is vaak gemaakt van een rubberen basis en stroken fleece materiaal. De fleece stroken worden met een bandje aan de bodem vastgemaakt en steken aan de bovenkant uit. Deze stroken zijn een verstopplek voor snoepjes die je hond kan zoeken. Dit geeft je hond mentale en fysieke stimulatie en maakt het eten aangenamer.

Werken snuffelmatten goed voor oudere honden en puppy’s?

Ongeacht de leeftijd van je hond is een snuffelmat de ideale manier voor honden om lichamelijk en geestelijk gestimuleerd te worden. Het kan snelle eters afremmen en maagklachten voorkomen. Een snuffelmat is een lonende en leuke activiteit voor je hond om voedsel op te speuren en deze op te eten.

Houd altijd toezicht wanneer je hond snuffelmatten gebruikt. Je mag niet toestaan dat je hond op de snuffelmat kauwt, het is niet bedoeld om op te kauwen.

Waarom vinden honden snuffelmatten leuk?

Omdat honden graag hun neus gebruiken om voedsel te vinden. Ze vinden het heerlijk om een beloning in de snuffelmat te vinden en kunnen er goed hun energie mee kwijt.

Hoe maak je zelf een snuffelmat?

Een snuffelmat is ook erg gemakkelijk zelf te maken met een rubberen deurmat en wat fleece dekentjes. In de volgende video wordt stap voor stap uitgelegd hoe jij zelf een snuffelmat kan maken!