Ja, honden mogen aardbeien eten. In aardbeien en veel ander fruit zitten veel vezels en vitamine C in wat goed is voor je hond. Ook kan het helpen om de tanden van je hond witter te maken. Wel zit er suiker in aardbeien, geef daarom altijd aardbeien met mate. Wij vertellen hier alles over de pluspunten, minpunten en hoe je het beste aardbeien kan geven aan je hond

Aardbeien bevatten gezonde voedingsstoffen die goed kunnen zijn voor honden. Maar zoals met alle goede dingen, is het het beste er met mate van te genieten. Hoewel ze niet giftig of slecht zijn voor honden, kunnen aardbeien maagklachten veroorzaken.

Overleg met je dierenarts of je aardbeien aan je hond kunt geven. Honden met bepaalde medische aandoeningen kunnen er misschien niet tegen. Dit is hoe je deze heerlijke traktaties aan je hond kunt geven.

Waarom zijn aardbeien goed voor honden?

Aardbeien smaken zoet en zijn een heerlijke snack waar honden dol op zijn, vooral in de warme maanden als de aardbeien in het seizoen zijn.

Aardbeien zijn rijk aan vezels die de spijsvertering bevorderen en aan omega-3 die de gezondheid van huid en vacht stimuleert. Ze zijn ook rijk aan vitamine C, B1, B6, kalium, jodium, maar ook aan magnesium en foliumzuur.

Deze vrucht is niet alleen lekker, maar geeft ook een boost aan de gezondheid van je hond.

Lees ook: Welke soorten fruit mag een hond eten?

Wanneer zijn aardbeien slecht voor honden?

Te veel van iets is nooit goed. Aardbeien bevatten veel suiker en kunnen bij sommige honden problemen veroorzaken. Honden die te veel aardbeien eten kunnen last krijgen van maagklachten en andere spijsverteringsproblemen.

Matigheid is het beste voor honden. Je moet je dierenarts of voedingsdeskundige om advies vragen om de juiste portiegrootte te bepalen. Je moet de aardbeientuin in de gaten houden en ervoor zorgen dat je hond er niet te veel van eet. Je moet je hond niet toestaan bestrijdingsmiddelen of onkruidverdelgers te eten.

Bekijk ook  De top 10 beste graanvrij hondenvoer van 2024

Honden mogen geen aardbeien uit blik of bewerkte aardbeien eten, geen snoepjes die aardbeien bevatten, of producten met kunstmatige aardbeiensmaken.

Deze voedingsmiddelen bevatten vaak overmatig veel suiker, siropen, zoetstoffen en conserveringsmiddelen. Soms bevatten ze zelfs chocolade of xylitol, die giftig kunnen zijn voor honden. Deze voedingsmiddelen kunnen ervoor zorgen dat je hond een spoedbezoek aan de dierenarts nodig heeft.

Er is een kans dat je hond allergisch is voor aardbeien. In zeldzame gevallen kan anafylaxie optreden, wat levensbedreigend kan zijn.

Je moet onmiddellijk stoppen met het geven van aardbeien aan je hond als je symptomen als zwelling, niezen of ademhalingsmoeilijkheden opmerkt.

Hoe moet je aardbeien aan je hond voeren?

Voordat je mensenvoer aan je hond geeft, moet je zeker eerst je dierenarts vragen. Je moet je dierenarts of voedingsdeskundige om advies vragen voordat je aardbeien aan je hond geeft.

Als je toestemming hebt om je hond aardbeien te geven, zorg dan dat ze verse, biologische aardbeien krijgen.

In aardbeien kun je je verslikken omdat ze klein en zacht zijn. Je kunt ze echter beter snijden of prakken als je hond kleiner is. Als traktatie kun je ze aan het voer van je hond toevoegen, ze belonen tijdens de training, of ze invriezen voor een makkelijke zomersnack.

Je kunt ze mengen met andere gezonde vruchten om er een lekkere smoothie of fruitsalade van te maken. Je moet echter altijd je dierenarts vragen voordat je je hond menselijke voeding geeft.

Eet je hond wel eens aardbeien? Ben je in staat recepten voor aardbeien honden traktaties te delen? Deel je aardbeien honden traktatie recepten met ons in de reacties sectie hieronder.

Andere soorten fruit voor honden