Hoewel in bad gaan niet voor elke hond de favoriete bezigheid is, vinden ze het heerlijk om zich na afloop lekker comfortabel te voelen.

Een badjas is het beste om je hond comfortabel te houden na het in bad gaan, daarnaast is het natuurlijk ook heel erg schattig.

We hebben voor jou de top 10 beste badjassen voor je hond uitgezocht zodat je hond zich snel kan afdrogen, en dat al zelfs terwijl hij rondrent om zijn energie er uit te laten!

De voordelen van een hondenbadjas

Op het eerste gezicht lijkt het misschien vreemd dat een hond een badjas nodig zou hebben. Echter zijn er veel goede redenen om een badjas voor je hond te halen.

Laten we beginnen met het definiëren van wat een goede hondenbadjas een goede badjas maakt. Hij moet zacht, comfortabel en warm zijn. De stof moet de natte vacht van je hond snel droog kunnen maken. Het materiaal moet in staat om grote hoeveelheden water te kunnen absorberen, waardoor de vacht elke keer weer snel droog wordt.

Bekijk ook  De top 10 beste dierenweegschaal van 2024

Deze eigenschappen maken een hondenbadjas goed. Een hondenbadjas is perfect voor honden die snel bevriezen als ze nat zijn. Sommige honden bevriezen zeer snel met koud nadat ze nat zijn geworden, of dat nu is van een regenbui of na het badderen.

Het kan soms heel lang duren voordat een hond droog is. Soms is het niet mogelijk om dan uren te wachten tot de vacht van je hond opgedroogd is, bijvoorbeeld wanneer je weg moet, als de hond weer naar binnen gaat, enzovoort. Een badjas voor honden kan de droogtijd versnellen en je helpen om tijd te besparen.

Een badjas voor honden is net als een badjas voor mensen. Hij heeft veel comfortfuncties waar honden dol op zijn. Maar uiteindelijk is de belangrijkste functie dat hij je hond warm houdt en sneller droogt.

Koopgids: Kies de beste hondenbadjas voor jouw hond!

Materiaal: Van welke materiaal moet een badjas voor een hond zijn?

Het materiaal is het eerste waar je naar moet kijken als je op zoek bent naar de beste badjas voor jouw hond. Microvezel is een veelgebruikt materiaal voor hondenbadjassen dat door de meeste merken en fabrikanten wordt gebruikt. Soms gebruiken fabrikanten nog andere stoffen, zoals fleece of katoen. Wat zijn de verschillen tussen deze stoffen? Dit zullen we hieronder toelichten.

Microvezel wordt het meest gebruikt bij badjassen voor honden. Microvezelstoffen staan bekend om hun hoge absorptie mogelijkheid en snelle droogtijden. We raden microfiber aan als je voornamelijk een hondenbadjas gaat gebruiken zodat je hond sneller droog is. Uiteindelijk is het doel om je hond droog en warm te houden, het warm houden van je hond gaat ook veel beter als de vacht snel droog is.

Katoen is de beste keuze als je je viervoeter een lekker knus en warm gevoel wil geven wanneer hij zijn hondenbadjas aan heeft. Katoen is absorberend, zacht en comfortabel, net als een fleece hondenbadjas. Deze stoffen zijn echter niet zo snel droog als een microvezel hondenbadjas.

Bekijk ook  De top 10 beste hondenkap van 2024

Bedekking van de huid: Droogt elke hondenbadjas je hele hond?

Onze ‘menselijke’ badjassen bedekken gewoonlijk ons hele lichaam, met uitzondering van een paar centimeter die de voeten en enkels blootstellen. Echter is dit bij hondenbadjassen anders. We moeten hierin wat flexibeler zijn en er rekening mee houden dat sommige delen van het lichaam van je hond gewoon niet bedekt worden door de badjas.

Hoe groot of klein je hond ook is, zijn badjas moet de gehele rug en de zijkanten bedekken. Meestal is ook een deel van de bovenste kant van de poten bedekt, met een geknoopte band of klittenband wordt ook de buik van je hond bedekt.

Als je hond een dunne huid heeft bij de nek die goed warm gehouden moet worden raden wij aan om een hondenjas aan te schaffen met een capuchon. Een capuchon ziet er niet alleen heel schattig uit, maar is dus ook erg functioneel.

Het meest lastigste om te bedekken bij een hond is de onderkant van zijn lichaam, vaak is de voorkant wel beschermd maar een groot deel van de onderkant niet. Let dus goed op bij het aanschaffen van een hondenbadjas of deze ook grotendeels je hond zijn borst bedekt.

Schoonmaken: Kan de hondenbadjas de wasmachine in?

Tijdens ons productonderzoek hebben we ontdekt dat bijna alle hondenbadjassen wel in de wasmachine gewassen kunnen worden. Wel nodig, want onze viervoeters spelen graag in de regen en de sneeuw, maar vaak ook al te graag in de modder.

Het is dan vaak ook zeker niet voldoende om de hondenbadjas uit te schudden en te laten drogen. Ook al mogen de meeste de was in (vaak op 60 graden), kunnen niet alle de droger in. Maar een aantal hondenbadjassen zijn hier voor geschikt.

Een hondenbadjas de droger in doen is erg handig, maar vaak niet eens nodig. Vooral microvezelproducten drogen heel snel aan de waslijn, dus ze hoeven niet per se extra plek in de droger op te nemen.

Hoe doe ik de badjas bij mijn hond aan?

Dit verschilt uiteraard per product tot product. Sommige worden over het hoofd van de hond aangetrokken, waardoor je hond al een beetje droogt, andere worden rond om het lichaam aangetrokken.

Vaak hebben de hondenbadjassen een riem die ofwel kan worden dichtgeknoopt ofwel met klittenband kan worden vastgemaakt. Zelfs bij dieren die niet graag stilzitten, is het aantrekken van een hondenbadjas meestal geen probleem.