Als je hond in de zomer veel tijd buiten doorbrengt, kan een hondenbadje hem helpen af te koelen en meer tijd buiten door te brengen op een gelukkige, gezonde en vooral koele manier. Honden kunnen zwemmen in een normale grote zwembad (als je het goed vindt dat je viervoeter de ruimte met je deelt), maar een hondenbadje is kleiner en is meer geschikt voor je hond om in te baden en te liggen.

Hoewel ze eruit zien als kinderbadjes, zijn hondenbadjes bekleed met stevig PVC dat beter bestand is tegen hondennagels dan gewoon plastic. Hoewel de badjes niet diep zijn, moet je nog steeds je viervoeter goed in de gaten houden wanneer hij of zij in het water is zodat er geen ongelukken ontstaan.

Wij hebben de beste hondenbadjes verzameld om je huisdier een leuke zomer te bezorgen, zelfs op de heetste dagen.

Stond het juiste hondenbadje niet tussen deze lijst? Wees dan niet getreurd want er zijn nog veel meer opties, bekijk deze hier!

Onze selectie van beste hondenbadjes

Mocht je nou nog geen keuze hebben kunnen maken dan is dat geen probleem! Wij lichten namelijk hieronder toe wat onze eigen top 3 van hondenbadjes is. Deze zijn beoordeeld op basis van recensies en ervaringen van zowel ons als andere mensen.

Fuzly hondenbadje – opvouwbaar & extra stevig – 160cm x 30cm

Ben je op zoek naar een stevig, opvouwbaar hondenbadje? Kies dan voor het Fuzly hondenbadje. Dit badje is gemaakt van stevig PVC materiaal en heeft stevige randen bekleed met MDF materiaal. Hierdoor is het badje extra stevig en kan het tegen een stootje. 

Bekijk ook  Top 10: Beste waterblazer voor jouw hond!

Het Fuzly hondenbadje is 160cm bij 160cm en 30cm hoog. Het badje is blauw van kleur en heeft een handig ventiel aan de onderkant. Hierdoor kan het water snel weglopen en is het badje makkelijk schoon te maken. 

Wanneer het badje droog is, kan het badje opgevouwen worden zodat het weinig ruimte in beslag neemt. Het Fuzly hondenbadje is een stevig, opvouwbaar badje dat makkelijk schoon te maken is. Het is de perfecte plek voor je hond om lekker in te baden, het hondenbadje heeft dan ook 5 van de 5 sterren op bol.com.

Pluspunten

  • Extra stevig
  • Opvouwbaar

Minpunten

  • Zit geen reparatieset bij

Dutchwide hondenbadje met watersproeier – 170 cm

Met dit hondenbadje van Dutchwide kan je je viervoeter lekker laten spetteren. Nadat je het meegeleverde ventiel hebt aangesloten aan de mat zal het badje/speelmat, na het aansluiten aan de kraan, zichzelf vullen met water en ook beginnen met sproeien. De speelmat is gemaakt van verdikt PVC materiaal waardoor het product is beschermd tegen de scherpe nagels van je viervoeter. 

Dit badje is perfect voor kleinere honden aangezien het badje niet al te hoog is. Op bol.com krijgt dit product maar liefst 5 van de 5 sterren, zeker een aanrader voor een hond die van spelen in water houdt!

Pluspunten

  • Stevig materiaal
  • Gaatjes die water sproeien
  • Lage rand

Minpunten

  • Prijzig

Bramble opvouwbare hondenbadje – 80x30cm

De opvouwbare hondenbadje van Bramble is een handig en kwalitatief zwembadje voor je hond. Het bad is gemaakt van duurzaam PVC en heeft versterkte wanden, waardoor het stevig en veilig is. Het bad is makkelijk op te bergen en schoon te maken en hoeft niet opgeblazen te worden. 

Bramble opvouwbare hondenbadjes zijn de perfecte oplossing voor een schoon en verfrissend badje voor je hond die ook nog is makkelijk op te zetten is. Met 4,5 van de 5 sterren op bol.com is dit hondenbadje de perfecte budget badje voor jouw hond!

Pluspunten

  • Opvouwbaar
  • Goedkoop

Minpunten

  • Klein formaat

Waar je op moet letten bij het kopen van een hondenbadje

Het kiezen van een hondenbadje is niet altijd makkelijk, dit zijn de factoren die je moet afwegen bij het kiezen van een hondenbad.

Afmetingen

Je moet een hondenbadje kiezen dat de juiste afmetingen heeft voor je hond, en je moet er ook zeker van zijn dat het in je tuin past.

Materiaal

Het is verleidelijk om geld te besparen door een kinderzwembadje te kopen, maar dat is niet de juiste keuze. De meeste hondenbadjes zijn speciaal gemaakt voor honden en zijn bekleed met een sterk PVC-materiaal zodat de nagels van je hond er niet (gemakkelijk) in kunnen prikken.

Opzetten

De meeste hondenbadjes zijn gemakkelijk in te klappen en op te zetten. Vaak kunnen ze worden ingeklapt zodat ze buiten het seizoen makkelijk kunnen worden opgeborgen. Let ook op hoe het badje gevuld moet worden, bij sommige hondenbadjes moet je de slang zelf een lange tijd vasthouden.

Bekijk ook  Top 10 beste koelmatten voor honden van 2022

Rasgrootte

Hoewel het over het algemeen waar is dat een kleinere hond een kleiner zwembad nodig zal hebben, betekent dit niet dat het badje kleiner moeten zijn. Je moet rekening houden met het activiteitsniveau van je hond en zijn comfort in het water. Een grotere bad zal honden die graag zwemmen en actief zijn meer op hun gemak stellen.

Veelgestelde vragen

Het is niet gek om een aantal vragen te hebben bij het aanschaffen van een hondenbadje, er zijn dan ook veel afwegingen te maken. Wij beantwoorden hieronder de meest gestelde vragen.

Hoe zorg je ervoor dat je hond in een hondenbadje gaat zwemmen?

Sommige rassen voelen zich van nature aangetrokken tot water, maar andere moeten misschien overtuigd worden. Bij honden die bang zijn voor water is het verstandig om dit langzaam aan te doen. Laat je hond eerst wennen aan het water door hem rustig te introduceren aan het badje en een beetje nat te maken, beloon hem met snoepjes als hij zijn angsten overwint. Als je hond van nature angstig is voor water is het verstandig om eerst met een klein hondenbadje te beginnen.

Zijn er meer opties om een hond te koelen?

Er zijn nog veel meer opties om een hond te koelen, zoals een koelmat voor honden of koelband. Een product als een koelband maakt gebruik van een stof die koel water opneemt of vaak een verkoelende gel die ook in koelmatten zitten zodat je hond ook terwijl hij loopt koel kan blijven, ideaal voor als je toch nog die ene wandeling moet maken in het warme weer.

Hoe kies je het beste hondenbadje?

Houd rekening met de voorkeur van je hond voor water en de ruimte die je buiten hebt. Kies ten slotte de juiste maat zwembad voor je hond. Om de juiste maat te bepalen, meet je de lengte van je hond van zijn neus tot zijn achterste flank. Wij hebben hierboven de top zwembaden samengesteld voor elke rasgrootte.

Hoe groot moet een hondenzwembad zijn?

De juiste grootte voor een hondenzwembad hangt van een paar factoren af. Houd eerst rekening met de grootte van je hond. Een klein zwembad kan prima zijn voor een Chihuahua, maar een Sint Bernard zal iets veel groters nodig hebben. Ten tweede, denk na over hoe je hond graag zwemt. Als je hond een sterke zwemmer is die graag in het rond spettert, heb je een groter zwembad nodig dan wanneer je hond tevreden is met het rustig peddelen van het ene uiteinde naar het andere. Houd tenslotte rekening met je budget. Grotere zwembaden kunnen duurder zijn in aanschaf en onderhoud, dus houd daar rekening mee bij je beslissing. Met al deze factoren in het achterhoofd zou je in staat moeten zijn de perfecte maat zwembad voor je hond te kiezen.