Gemixte rassen zijn populairder geworden. Mensen zijn steeds meer geneigd te kiezen voor het adopteren van huisdieren uit asielen in plaats van ze bij fokkers te kopen. Mensen kiezen er ook voor om gemixte rassen zoals de Boxador te kopen bij fokkers die gespecialiseerd zijn in het fokken van mixen, vanwege hun unieke kenmerken en uiterlijk.

Een van deze gemixte rassen is de Boxador. Dit gemengde ras, van een Boxer & Labrador Retriever, heeft alle eigenschappen van beide. Daardoor is dit ras op zijn eigen manier bijzonder en bezit hij veel unieke eigenschappen die opvallen.

Dit is een gemengd ras. Elke Boxador erft een andere set eigenschappen. Sommige Boxadors lijken meer op Labrador Retrievers, terwijl andere meer op Boxers lijken. In dit artikel gaan we proberen alle mogelijke eigenschappen te behandelen. Elke Boxador is uniek.

Uiterlijk

Er zijn veel verschillende soorten uiterlijk voor de Boxador. Door de eigenschappen die ze erven kunnen ze op een Labrador Retriever of een Boxer lijken.

Laten we eens naar elke ouder kijken om een idee te krijgen van hoe een Boxador er uit zou kunnen zien.

Boxers

Boxers zijn middelgrote honden die een kort schedeltje hebben maar een groot hoofd. Hun snuiten zijn erg “geplet” omdat ze brachycephalic zijn.

Boxers zijn gespierd en goed gebouwd. Hun uiterlijk weerspiegelt hun oorspronkelijke doel.

Ze hebben een sterke rug en sterke benen. Hun vacht is strak en kort.

De meeste boxers hebben vaalbruine of gestroomde kleuren. Boxers hebben meestal witte voeten en een onderbuik.

Labrador Retrievers

Labrador Retrievers zijn ook geschikt als werkhonden. Ze zijn sterk en praktisch. Deze honden zijn gebouwd voor apporteerwerk en hebben sterke poten.

Het zijn middelgrote honden. Hun kenmerkende eigenschap is hun dikke, weerbestendige vacht. Hun vacht is weerbestendig en dicht, want ze zijn ontworpen om onder alle omstandigheden watervogels te apporteren.

Een “otterstaart” is ook een eigenschap waarmee ze kunnen zwemmen als het wild waarop ze jagen in het water valt. Ze hebben sterke kaken, maar een zachte beet. Ze zijn gefokt om wild terug te halen en niet te beschadigen.

Er zijn maar drie kleuren Labrador Retrievers: zwart, geel en chocolate

Boxadors (Mix)

Een Boxador kan eigenschappen van beide ouders erven. Een Boxador kan een kortere vacht hebben dan een Labrador Retriever, of een langere, dikkere vacht. Hoewel hun vacht weerbestendig kan zijn, is het onwaarschijnlijk dat zijn vacht zo bestendig is als die van een raszuivere Labrador Retriever.

Boxadors zijn middelgroot. Hun precieze afmetingen kunnen nogal verschillen. Meestal wegen ze tussen de 22 tot 36 kilo. Het gemiddelde mannetje is groter dan het vrouwtje, maar dat is niet altijd zo.

Ze hebben een kleinere variatie in lengte. Hun gemiddelde lengte is tussen de 58 en 64 centimeter bij de schouder. Sommige honden kunnen echter kleiner zijn dan dit.

Bij dit gemengde ras zijn de vachtmogelijkheden veel ruimer dan bij zijn ouders. Je kunt een bruingekleurde Boxador hebben, een tan of beide zoals bij de Boxer en een van de Labrador Retriever kleuren. Boxadors zullen een mengeling van aftekeningen en kleuren van hun ouders hebben. De kleur van de ouders kan invloed hebben op de kleur en het uiterlijk van de pups. Door de ouders kun je het beste zien hoe de vacht van de pup er uit gaat zien.

Een Boxador heeft meestal een brede kop. Ook al zijn er enkele honden die Boxer of Labrador Retriever hoofdvormen hebben, het is waarschijnlijker dat hun hoofd een mengeling van beide ouder rassen is. Hun snuit kan korter zijn dan die van de Boxer of natuurlijker zoals die van de Labrador Retriever.

Bekijk ook  Jack Russel Terriër: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto’s & Meer

Persoonlijkheid

De persoonlijkheid van de Boxador kan van beide ouders geërfd worden, net als zijn uiterlijk. Een gemixt ras zal in de meeste gevallen een scala van eigenschappen van beide ouders erven.

Hoewel sommige eigenschappen genetisch bepaald zijn, speelt socialisatie een cruciale rol bij het opvoeden van een gelukkige, goed aangepaste volwassen hond. Wat ook hun genetische aanleg is, het is van vitaal belang dat je je hond vroeg socialiseert.

Boxers

De Boxer is een speelse, gemakkelijke hond. Deze honden zijn waakzaam getraind, maar ze zijn niet agressief. Ze hebben wel een sterke band met hun gezin en zijn wantrouwend tegenover vreemden.

Het zijn sociale honden en gemakkelijk in de omgang. Ze zijn zachtaardig en geduldig, vooral met kinderen. Ze kunnen goed opschieten met alle huisdieren van het gezin, maar kunnen op hun hoede zijn rond nieuwe honden.

Boxers zijn moeilijk te trainen. Boxers kunnen koppig zijn.

Labrador Retrievers

Het karakter van de Labrador is bekend. Het zijn vriendelijke en liefdevolle honden. Het zijn geweldige kameraadjes en ze kunnen met iedereen goed opschieten.

Dit hondenras is gevoelig voor verlatingsangst, dus ze mogen niet te lang alleen gelaten worden.

Deze honden zijn vrij makkelijk te trainen en passen zich goed aan nieuwe commando’s aan. Ze houden van mensen en zijn blij je te kunnen plezieren.

Karakter van de Boxador

Boxadors kunnen even sterk of zwakker zijn dan hun ouderrassen. Hoewel ze intelligent zijn, kunnen ze ook koppigheid erven. Er zijn veel verschillen in hun vermogen tot training. Sommige Boxadors zijn gretig om te plezieren, andere hebben wat overredingskracht nodig.

Het maakt niet uit wat, met training moet vroeg en snel begonnen worden.

Boxadors zijn speels en energiek. Ze doen het goed in grote gezinnen waar ze veel tijd hebben om zich te amuseren. Verlatingsangst is een probleem voor ze, dus is het belangrijk ze te leren hoe ze alleen gelaten kunnen worden. Als ze alleen gelaten worden, kunnen ze destructief worden. Het is belangrijk er iemand bij te hebben tot ze goed bench getraind zijn.

Boxadors zouden met de meeste huisdieren moeten kunnen opschieten. Ze zijn niet prooi instinctief en zullen goed met katten overweg kunnen. Je kunt ze vriendelijk krijgen met honden als je ze goed socialiseert.

Gezondheid van de Boxador

Boxadors zijn een van de gezondste hondenrassen. Honden van gemengde rassen hebben meer kans om gezond te zijn dan raszuivere honden.

Dat komt door een verschijnsel dat hybride kracht heet. Honden van gemengde rassen hebben minder kans om negatieve eigenschappen te erven dan raszuivere honden. Omdat hun ouders genetisch diverser zijn dan raszuivere honden, hebben ze daardoor minder kans om schadelijke eigenschappen te erven.

Inteelt is de hoofdoorzaak van bijna alle raszuivere lijnen. Dit leidde tot veel genetische problemen die we vandaag bij rashonden zien. Door rassen te mengen ontstaan gezondere pups.

De Boxador kan enkele gezondheidsproblemen hebben.

Heup- en elleboogdysplasie

Zowel de Labrador Retriever als de Boxer zijn vatbaar voor elleboog- en heupdysplasie. Dit is een genetische aandoening die problemen kan veroorzaken bij de Boxador.

Dit gebeurt als de heup- of elleboogbeenderen niet goed op een lijn liggen, en kan leiden tot artritis en gewrichtsproblemen. Dit kan op elke leeftijd optreden, maar ook later ontstaan.

Deze aandoening is niet te genezen. De aandoening is levenslang, maar meestal niet levensbedreigend. Dysplasie kan pijn veroorzaken gedurende het leven van de Boxador.

In sommige gevallen kan een operatie worden aanbevolen. Er is echter geen algemene overeenstemming over de vraag of dit een goed idee is of niet. Terwijl sommige honden dysplasie kunnen hebben, zullen andere dat niet hebben. Grote operaties kunnen inhouden dat hele delen verwijderd worden.

De aandoening wordt erger naarmate de hond ouder wordt. Dysplasie kan ertoe leiden dat honden worden geëuthanaseerd als de mobiliteit en de kwaliteit van leven beginnen af te nemen.

Bekijk ook  Shih Tzu: Feitjes, Karakter, Puppy Prijs, Foto’s & Meer

Er zijn testen om op deze aandoening te testen. Fokkers proberen lijnen te fokken die minder genetisch aanleg hebben voor deze aandoening.

Bloat

Boxadors kunnen getroffen worden door bloat, een ernstige maagaandoening.

Bloat komt het meest voor bij grotere honden met een diepe borstkas, zoals de Boxer. Boxadors met een diepe borstkas hebben meer kans op bloat dan die met een ondiepere borstkas.

Bloat is een plotselinge, niet gediagnosticeerde aandoening. Bloat is simpelweg wanneer de magen van honden verdraaien en vol gas raken. Hoewel we niet weten waarom het gebeurt, kan het erg schadelijk zijn voor honden.

De maag van de hond vult zich uiteindelijk met genoeg gas om druk uit te oefenen op zijn middenrif. Dit kan ademhalingsproblemen veroorzaken. Naarmate de toestand verergert, kan de druk ervoor zorgen dat het hart geen bloed meer krijgt teruggestuurd. Extreme druk kan weefseldood veroorzaken, wat tot een maagbreuk kan leiden.

Opgeblazen gevoel kan alleen behandeld worden met een operatie, die snel moet gebeuren.

Verzorging

Boxadors moeten verzorgd en onderhouden worden zoals hun genetische aanleg dat vereist.

Honden met een weerbestendige vacht zullen minder verzorging nodig hebben dan honden met een minder weerbestendige vacht. Honden met een weerbestendige vacht zullen niet gebaad hoeven te worden.

Een Boxador met langer haar zal meer verzorging nodig hebben dan een Boxador met korter haar.

De herfst en de lente zijn de seizoenen waarin je hond verhaart. Honden die verharen moeten vaak geborsteld worden. Baasjes willen hun hond vaak laten verzorgen omdat dit hen veel tijd bespaart en het ze comfortabeler maakt.

Boxadors zullen regelmatig verzorging van hun nagels en tanden nodig hebben, net als elke andere hond. Boxadors moeten regelmatig hun nagels knippen en minstens 3 keer per week poetsen. Ook al vinden honden het niet leuk dat hun tanden gepoetst worden, toch is het essentieel voor hun gezondheid op lange termijn. Je kunt ook enzymatische tandpasta’s vinden die gemaakt zijn voor honden, die het tandenpoetsen gemakkelijk maken.

Zorg dat je een basisuitrusting voor de verzorging klaar hebt voor je een Boxador adopteert.

Beweging van de Boxador

Boxadors hebben een matige tot hoge lichaamsbeweging nodig. Boxadors zijn werkhonden, dus verwacht niet dat ze luie bankhangers zijn.

Boxadors hebben elke dag minstens 30 minuten beweging nodig. Je kunt je Boxador meenemen voor een snelle wandeling, frisbee spelen of een andere activiteit doen waarbij ze zich veel bewegen. Deze lichaamsbeweging kan in twee sessies verdeeld worden: een ’s morgens en een ’s avonds.

Boxadors zullen overdag ook aan licht spel doen, naast regelmatige lichaamsbeweging. Deze lichtere lichaamsbeweging moet door de Boxador geleid worden, en zal niet meer zijn dan een paar sessies van vijf minuten gedurende de dag.

Deze honden houden van een grote, omheinde achtertuin waar ze kunnen rennen.

Boxadors hebben mentale stimulatie nodig omdat ze intelligent zijn. Het is een geweldige manier om de geest van je hond actief te houden en levert ook veel voordelen voor jou op. Deze honden zijn geweldig in gehoorzaamheidscursussen.

Om je Boxador te vermoeien kun je eenvoudige spelletjes gebruiken, zoals verstoppertje en puzzelspeelgoed. Jongere kinderen kunnen door spelletjes een band met hun hond krijgen, mits ze onder toezicht van een volwassene zijn.

Het kan zijn dat je Boxador meer mentale stimulatie nodig heeft, als ze wel voldoende beweging krijgen, maar zich toch hyper gedragen.

Conclusie: Zijn Boxadors goede honden?

Voor het juiste gezin zijn Boxadors geweldige honden. Boxadors zijn actief en doen het goed in actieve gezinnen. Ze vinden het heerlijk om rond te rennen in een grote tuin.

Zolang ze gesocialiseerd zijn, kunnen ze goed met andere dieren en kinderen omgaan. Katten zijn geen probleem, want ze hebben geen hoge prooidrift.

Honden met verlatingsangst kunnen problemen hebben. Het is belangrijk dat tenminste een gezinslid overdag beschikbaar is.