Welke hond is oudste hond ter wereld? Er zijn veel uitspraken dat het ene hondenras langer leeft dan het andere. Maar de oudste honden van enkele populaire hondenrassen blijken in feite ongeveer even lang te leven.

Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat de ene hond langer leeft dan de andere. Maar eigenlijk kunnen honden van alle rassen met een beetje geluk en de juiste omstandigheden, tientallen jaren oud worden. We gaan een aantal populaire hondenrassen en hun speciale eigenschappen bespreken.

8. Pusuke de Shiba Inu 

Pusuke kwam uit Japan en werd ooit beschouwd als de oudste hond ter wereld door het Guinness Book of World Records. Hij was een Shiba inu mix en er werd dan ook een redelijk lange leeftijd verwacht. Dit komt doordat ze een gemiddelde levensduur hebben van 12 tot 15 jaar.

Deze beroemde hond is 26 jaar en 248 dagen oud geworden, van april 1985 tot december 2011. Dit is een indrukwekkend record. Vanwege zijn populariteit zowel in Japan als in het buitenland, werd deze hond bij zijn dood in veel media besproken.

7. Bramble de Border Collie 

Elke hond op deze lijst valt op omdat hij uniek is. Bramble is geen uitzondering. Deze hond uit het Verenigd Koninkrijk stond bekend als vegetariër. Bramble at alleen groenten, linzen en rijst. Het is ook bijzonder dat Bramble slechts een maaltijd per dag at.

Het Border Collie hondenras staat erom bekend dat ze langer leven dan de gemiddelde hond. Ze kunnen wel 14 tot 17 jaar oud worden. Het komt niet vaak voor dat ze zo lang leven als Bramble, die 25 jaar en 89 dagen werd.

Bekijk ook  Top 9 Hondenrassen met een Blauwe Tong! Foto's & Meer

6. Adjudant de Labrador Retriever

Adjudant leefde van 1936 tot 1963. In totaal 27 jaar en 98 dagen.

Hij is de 6e indrukwekkendste hond op de lijst. Hij was een Labrador Retriever en deze leven over het algemeen korter leven, dan de andere honden die we bekijken. Het is bijzonder dat hij meer dan 27 jaar kon leven, terwijl de gemiddelde levensverwachting tussen de 10 en 12 jaar ligt.

5. Buksi de Witte Herderskruis

Buksi was al een tijdje de oudste hond van Hongarije. Hij had veel volgers op social media, hij had meer volgers dan de meeste mensen. Buski, die leefde van 1990 tot 2017, staat 5e op onze lijst. Hij overleed op zijn 27e.

Zelfs na zijn dood, was deze hond nog steeds bekend. Vanwege zijn lange levensduur heeft de ELTE Universit. hem onderzocht. video’s over dit proces zijn online te vinden.

4. Taffy de Welsh Sheepdog

Taffy werd in 1998 opgenomen in het Guinness Book of World Records als een van de oudst honden ter wereld. Hij was een Welsh Sheepdog. Ook hier zien we weer het patroon dat intelligente rassen de oudste honden worden.

Taffy werd 27 jaar en 211 dagen. Hij kwam oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk.

3. Snookie de Mopshond

Snookie is onze vierde keuze. Snookie staat als 3e op onze lijst, en ze is pas in oktober van 2018 overleden. Deze mopshond bestaat al sinds 1991. Hierdoor heeft ze 27 jaar en 284 dagen geleefd. Dit is vrij opmerkelijk als je bedenkt dat het gemiddelde mopshondras 13 tot 14 jaar leeft.

Snookie is de enige hond uit Afrika op deze lijst.

2. Butch de oudste Beagle ter wereld

Butch, een Beagle, is 2e geworden op onze lijst van oudste hond ter wereld. Dit is omdat hij meerdere overeenkomsten heeft met Bluey. Beide rassen zijn intelligente honden, ondanks dat ze kleiner zijn.

Bekijk ook  11 Grote honden die niet verharen

Butch komt uit Virginia in de Verenigde Staten. Butch is uniek omdat hij ooit de oudste hond ter wereld was volgens het Guinness Book of World Records, en nog leefde toen hij die titel had. Hij leefde van 1975 tot 2003, en is 28 jaar oud geworden. Door nieuwe informatie over Bluey verloor hij later echter zijn plaats aan de top van de lijst.

1. Bluey de oudste hond ter wereld

Australian Cattle Dog de oudste hond ter wereld

Bluey word de oudste hond ter wereld genoemd volgens het Guinness Book of World Records. Ze was een Australian Cattle Dog en werd 29 jaar en 5 maanden.

Er zijn niet veel gegevens over haar omdat ze stierf in 1939. We weten wel dat ze in Australië is geboren. Ze was een actieve hond die meer dan 20 jaar met vee en schapen heeft gewerkt. We weten dat lichaamsbeweging essentieel is voor de gezondheid van honden en dit kan haar lange levensduur verklaren.

Bluey heeft het onderzoek naar het hondenras geïnspireerd. Dit is iets wat echt bijzonder aan haar is. Australian Cattle Dogs leven ongeveer een jaar langer dan andere honden van dezelfde grootte. Hun gemiddelde levensduur is slechts 13 tot 14 jaar. Dit is de helft van de tijd dat Bluey leefde.