Misschien is het je weleens opgevallen dat sommige honden een geel lintje aan hun halsband of riem dragen. Maar wat betekent een geel lintje bij een hond? Dit is wat je moet weten over het gele lintje voor honden.
Tara Palardy is een Canadese hondentrainster die het idee kreeg via een Zweedse website. Het idee van de Zweedse groep vond ze briljant, maar het was nauwelijks bekend. Daarom wilde ze het bewustzijn over het gele lint vergroten. In slechts zes maanden tijd had de campagne meer dan 12.000 supporters! Palardy geloofde dat deze beweging alleen kon slagen als iedereen ervan wist. Palardy maakte een Facebook groep genaamd Yellow Dog Project.

Wat betekent het gele lintje bij honden?

Het gele lintje aan de halsband of riem van een hond is een teken voor anderen, dat de hond wat ruimte nodig heeft. Je moet voorzichtig zijn. Dit komt omdat de hond misschien niet geschikt is voor kinderen, angstig is of in training is. Wees voorzichtig bij het naderen van deze honden. Het is niet zo dat honden met een geel lintje altijd agressief zijn, veel honden zijn dat ook niet. Vaak hebben ze gewoon wat extra ruimte nodig.

Wat te doen als je een hond met een geel lintje ziet?

Houd afstand van de hond, en laat je kinderen of honden niet in de buurt van de hond komen. Ook al lijkt het logisch, toch denken sommige mensen dat het oké is om elke hond te aaien. Vraag toestemming aan de eigenaar als je de hond echt wilt aaien. Het maakt niet uit of een hond een geel lintje om zijn halsband heeft, het is altijd goed om de eigenaar om toestemming te vragen. Een geel lintje bij een hond is een simpele manier, om te laten weten dat de hond ruimte nodig heeft. Respecteer dat!

Bekijk ook  Top 9 Hondenrassen met een Blauwe Tong! Foto's & Meer

Heeft jouw hond een geel lintje nodig?

Wanneer je hond moeite heeft om andere mensen en honden op afstand te houden, kan je proberen een geel lintje aan de riem of halsband te knopen. Als er meer gele lintjes zijn, worden mensen zich bewuster van de betekenis van de lintjes. Op die manier zullen honden en hun baasjes blijer zijn.